Az Amerikai Egyesült Államokban, a Texas állambeli Dallasban rendezték meg a 2015. évi Masters Súlyemelő Világ Kupát 2015. augusztus 9-től 13-ig. A 200 regisztrált versenyző között Magyarországot Huszka Mihály az MSSZ Masters Bizottság tiszteletbeli elnöke, sok-sok rangos nemzetközi és hazai verseny örökifjú sikeres versenyzője képviselte. A versenyről most, Misi USÁ-ból történő hazatérése után tudósítunk nagy örömmel.

A verseny doyenje, a 83. évében lévő Huszka Mihály ugyanis az M80-as korcsoportban a 85 kg-os súlycsoportban amit lehetett, mindent megnyert. Már a második, a 61 kg-os szakítása világrekord, lökésben a 73 kg-os és a végső 75 kg-os lökése szintén világcsúcsok, ezeket figyelembe véve a második lökésgyakorlata utáni összetettje a 134 kg szintén világrekord volt, majd 2 percen belül saját világcsúcsát megjavítva érte el az új 136 kg-os összetett legújabb világrekordot.
A Sinclair pontok alapján Huszka Mihály lett az abszolút Világkupa győztes is, 494,60278 ponttal. Második az orosz Kurrov Alekszander az M65-ös korcsoportban 414, 6542, míg a harmadik helyezett az M45 ös korosztályú amerikai Ronov Pablo  393, 2536 ponttal lett.
Az eredményhirdetéskor a versenyzők a majdani érem műanyag változatát kapták meg, a névre szóló igazit úgy küldték a versenyzők után, melyet Misi Austinban, az USA-ban élő fia vehetett át a napokban. Misi számára az eredményes felkészülést, az akklímatizálódást fia az austini  lakhelyén biztosította. Az érem mellé a győztesnek jár még mindösszesen 500 amerikai dollár, és egy vadonatúj Eleiko rúd is.
              A másik rangos esemény, ahol magyar masters versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára, az a franciaországi Nizzában a Petain Rendőrségi Csarnokban megtartott 2015. évi Európa-játékok Súlyemelő Bajnoksága volt.
A versenyen Takács Erika az W45+ korcsoportban a +75 kg-ops súlycsoportban remekelt, 75 kg szakítással, 98 kg-os lökéssel, összetettben 173 kg-mal nyerte meg az aranyérmet. Ezzel az eredménnyel Erika a Sinclair pontszámok alapján az Európa-Játékok női abszolút rangsorában a második helyet harcolta ki magának.
Értékes ez az eredmény annak tükrében még inkább, hogy a szervező bizottság előre be nem jelentetten gyorsan átszervezte a versenyt, és a vasárnapi betervezett időpont helyett szombaton kellet dobogóra lépni, mindamellett olyan rossz idő csapott le a francia tengerpartra, hogy a térségben több halálos baleset is előfordult, repülőjáratok maradtak ki, és vált szinte lehetetlenné a magyarok közlekedése Nizzában.
Az Európa-Játékok férfi versenyzője Darázs Ádám volt, aki az M40-es korosztály +105 kg-os súlycsoportjában 95 kg-os szakítással, 113 kg-os lökéssel remekelt és szerezte meg összetettben 208 kg-mal a 4. helyet. Edzőként a versenyre elkísérte Nagy Bernadette a BKV Előre vezető-edzője, aki hasznos tanácsaival kompenzálta azt a meglepetést, hogy Ádám versenyszáma is váratlanul előre lett hozva a rendezőség jóvoltából, az utazás utáni 2 órás alvást követően kellett dobogóra lépni. A sokoldalú versenyző annyira fellelkesült az elért eredménye feletti örömében, hogy két nap múlva a helyszínen benevezett az atlétikai versenyekre és súlylökésben a kontinens viadal 2. helyét szerezte meg.
Dobos Imre úr, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke, a Masters Bizottság gratulál a mastersek legújabb világra- és kontinensre szóló győzelméhez, elért helyezéséhez. Őszintén szurkolunk a felnőtt magyar súlyemelő válogatottnak, amelynek végső összetétele az október 23-24-én tartandó magyar bajnokságon dől el, kívánunk sok sikert a novemberi amerikai világbajnokságon az olimpiai kvóták kiharcolásához. A világbajnokságon igaz, nem versenyzőként, de a Masters Bizottság is képviseltetni fogja magát, mert Muhoray Árpád saját költségén tervez kiutazni, drukkolni a válogatott tagjainak, Fábik Béla titkárt, egyben az MSZ Bíróbizottságának elnökét pedig az MSSZ delegálta és az IWF fogadta bírónak a Riói Olimpia előtti utolsó Világbajnokságra. 

Dr. Muhoray Árpád

az MSSZ Masters Biz. elnöke