SAM_7581SAM_7592SAM_7580

Április 11-én került megrendezésre a BKV Előre sportcsarnokában a 2015. évi Országos Masters Súlyemelő Bajnokság.  A versenyre 106 fő nevezett előzetesen, mely létszám a verseny napján végül is 86 főre szűkült, de így is a reggel 9. 00-kor kezdődő első csoport versenyétől kezdődő folyamatos versenyeztetéssel is az utolsó csoport eredményhirdetése 21.20-kor fejeződött be. Az ez évi bajnokság rendezésénél az MSSZ döntése volt, hogy csak azok indulhattak, akik versenyzői kártyával, vagy az MSSZ kiváltott regisztrációs kártyájával rendelkeztek.

Az előzetesen március 22-ig leadott nevezések alapján 5 versenycsoportot kellett szervezni, egy-egy csoportba osztva az M60, M70, M75, M80, az összes női versenyzői, az M55, M50, az M40 és az M45, M35-ös korosztályokat.
A verseny rendező BKV Előre vezetői, munkatársai példás munkával alakították ki a Szabálykönyv szerinti versenyfeltételeket. Az MSSZ Berény Ede vezette Technikai Bizottsága és a Fábik Béla vezette Bíró Bizottsága jól hozzájárultak a sikeres lebonyolításhoz, a szünetmentes informatikai működéshez, a közvetítéshez, a szigorú szabályokat megkövetelő bíráskodáshoz. A korábbi évek megszokott Réz Attilás érces férfihangja helyett most Ritter Edina BKV Előrés határozott női hangja szólította a versenyzőket. Ahogy már azt megszoktuk, a BKV Előre büfé a verseny egész ideje alatt biztosította az uzsonnát, az ebédet, a kalóriaszükséglet bevitelt.
Az MSSZ vezetését hivatalosan Takács Mária főtitkár igazgató asszony képviselte.
A versenyen életkortól függetlenül nagy küzdeni akarás volt végig jellemző, melyet a nagyszámú közönség gyakran tapssal jutalmazott. A fiatalos fittségüket a győztesek számosan az eredményhirdetéskor is bizonyították, húszas éveiket idézve helyből ugrottak fel a dobogó legmagasabb fokára.
Számos egyéni és országos csúcs született, melyeknél kivált nagy tapsvihar adta meg az elismerést, de még a csúcs kísérleteket is meghálálta a közönség. Az elért eredmények a versenyjegyzőkönyvben elérhetők. A kor és súlycsoport kategóriákban a versenyzők országos bajnoki címet, illetve helyezéseket érhettek el. Éremmel az első 3 helyezett lett mindenhol díjazva, a női és férfi mezőnyben pedig a Sinclair pontok alapján kiszámított legjobbaknak kupák lettek adományozva.
A nőknél Németh Gyöngyi, Takács Erika, Kasza Adrienn és Bencze Zsanett, míg a férfiaknál Huszka Mihály, Szepessy László és Csizmadia Károly vehettek át kupákat. Az elismeréseket Hudák Gábor a BKV Előre ügyvezető igazgatója, Kovács Balázs a BKV Előre Súlyemelő Szakosztály vezetője, és Dr. Muhoray Árpád a Masters Bizottság elnöke adták át.
A legutolsó versenycsoport utáni eredményhirdetéskor Nagy Bernadett BKV Előre vezetőedző úgy búcsúzott: jövőre veletek, ugyanitt!!!
E cikk keretében is megköszönjük az MSSZ Elnökségének és elnökének a verseny anyagi és szakmai támogatását, a BKV Előre vezetőinek, munkatársainak, sportolóinak a rendezést, a Technikai- és Bírói Bizottságok tagjainak a közreműködést, a lelkes közönségnek a biztatást, a tapsot. 
Az MSSZ Elnöksége és a Masters Bizottság pedig minden induló versenyzőnek szívből gratulál és kíván eredményes felkészülést a közelgő Masters Súlyemelő Európa Bajnokságra.
 
Az MSSZ Masters Bizottsága a versenyt követően megtartotta éves rendes ülését, ahol a következő napirendi pontok lettek megtárgyalva:
1.     A Masters Bizottság elmúlt évi munkájáról szóló jelentést – egyhangúlag elfogadta. A jelentés fent van az MSSZ Masters Honlapján, javasolja annak tagság általi minél szélesebb megismerését, illetve kivonatának az MSSZ május 17-i Éves Közgyűlésén való ismertetését.
2.     A 2015. évi Masters Súlyemelő OB rendezéséért elismerésünket, köszönetünket fejeztük ki a BKV Előrének és a támogatásért a Magyar Súlyemelő Szövetségnek.
3.     Állást foglaltunk a dopping ellenes küzdelemben való további részvételünkért.
4.     Javasoljuk az MSSZ számára, hogy a jövőben az OB, és még legalább 2 verseny országosan a mastersek számára lehessen „Kiemelt verseny”, azok járulékos lehetőségei miatt, ugyanis a kiemelt versenyek egyéni eredményei beszámíthatnának az egyesületek hivatalos értékelésébe, azokon a Bíró Bizottság által kiküldött bírák tevékenykednének, az esetleges nemzetközi csúcsok hivatalosan rögzíthetők. Az Európa és Világbajnokságon elért eredmény jelenleg is beszámít a csapatok értékelésébe, de oda a kiutazás önköltsége miatt korlátozott számú masters versenyző juthat ki. A javasolt kiemelt verseny elfogadása pedig hangsúlyosabbá tenné a mastersek szerepét egyesületeik eredményeiben.
5.     Támogatjuk a masters súlyemelők minél nagyobb részvételét az Európa és Világbajnokságon, elismerve és nagyra becsülve a jelentkezők anyagi és fizikai áldozatvállalását mozgósítunk a részvételre.
6.     A Masters Bizottság támogatja az MSSZ munkáját, esetleges sportági csoportellentétekben nem kíván részt venni.
7.     Javasoljuk továbbra is az idősebb generációnk sportszeretetének, edzésmódszereinek, sportszerű életmódjának, egzisztenciális életvitelének a fiatal súlyemelő sportolók elé állítását.

            Dr. Muhoray Árpád

      MSSZ Masters Bizottság elnöke