Az IWF Masters Bizottság erre az évre kísérleti jelleggel új, számítógépen történő regisztrációs módszer vezetett be, mely röviden a következő:
Az utóbbi években alkalmazott online regisztrációs programot fejlesztették tovább beépítve az alábbi szigorító szempontokat.
Minden résztvevő ország „masters chair”- nek nevezett személyt jelöl meg, aki felelős a versenyzők helyes, megadott adataiért, belépési kóddal rendelkezik a regisztrációs időszakban, jóváhagyja az ország masters versenyzőinek indulását és össze gyűjti  a jelentkezési díjakat (Entry fee).  
A versenyző jelentkezése akkor végleges, ha ő jelzi a „Secretariat” felé, hogy az adatok helyesek és a befizetés határidőre megtörtént.
A program visszajelez a versenyzőnek, hogy rendben vannak a megküldött adatok és egyben közli, hogy eljuttathatja a nevezési díjat a masters „chair”-nek, aki ez esetben Fábik Béla. Ekkor már az adott versenyző be van sorolva a megfelelő kor és súlycsoportba. Véglegessé csak akkor válik, ha a pénz is időben megérkezik, ha nem, kitörli a rendszer és helyébe más kerülhet be a második körben.
Az indulók összes száma 700 fő fölé nem kerülhet.
Az adott kor/ súlycsoportban a legjobbakat részesítik előnyben, rangsorolva a bejelentett „entry total” szerint. Ezt nevezik hivatalos (authorizied) indulónak.
Ha megérkezett a versenyző nevezési díja, akkor fizetett induló (Paid Entrant) megnevezést kap a rendszerben.
A fentiekben leírta alapján :
A 2019. évi Master vb jelentkezési lépései és időkerete.
A verseny 2019. augusztus 16-24 között kerül megrendezésre Montreálban (Kanada).
Regisztráció kezdete: 2019. február 1, vége április 30.
Részvételi díj: 125 Eurónak megfelelő forint + bank költség.
Kvalifikációs periódus kezdete 2018. május 1. vége 2019. április 30. Ezen időszakban elért összetett (total) számít az online regisztráció kitöltésekor.
Április 30. a hazai ügyintéző „chair” részére is az utolsó nap az érvényesítésre!!
Május 1-3 között a rendszer elkészíti a rangsort, kiértesítésre kerülnek a versenyzők, hogy fizessenek a „chair”-nek.
Május 3-14  között: a jóváhagyott master versenyzők elküldik/átadják a nevezési díjat a hazai ügyintézőnek, aki együtt küldi el az első fázisban részt vevő magyar versenyzők nevezési díját. Ezzel az un. első fázisnak vége. Aki ekkor nem fizetett törölve lesz a meg lévő listáról, nem fogadnak el tőlük további befizetéseket, kiestek az első fázisból.
Május 14-június 7: a második fázis, melynek során a rendszer elkészíti ennek a hivatalos jelöltjeit. Ez későbbiekben kerül részletezésre.
Feltételezem, hogy az Európai Masters Bajnokságra is a fenti szerint lehet nevezni, azonban jelenleg csak az alábbiak ismertek:
Helyszín:Rovaniemi, Finnország,  Santasport Hotel, Ounasvaara
Időpont:  2019.június 11 – 19
Nyitás a regisztrációra: 2019. január 5 vagy 6 ,  zárás április 30
Nevezési dij 120 Euró
Fábik Béla titkár