A 2016. évi sorrendben a 25. férfi és 23. női Masters Súlyemelő Európa Bajnokságot Nakhchivan városában Azerbaijanban rendezik meg május  21-28 között.
(A Wikipédiában magyarul Nahicseván (azeri nyelven Naxcivan) Azerbajdzsánhoz tartozó, attól területileg különálló Nahicseváni Autonom Köztársaság fővárosa néven található)
 
Helyszín: Nakhchivan Sport Complex.
Nevezési díj: 31 Euró. Azonban a fennmaradó 44 Eurót a számunkra kötelező vízum megszerzésére költhetik az országba beutazók. (Mint ismeretes, a nevezési díj már évek óta 75 Euró.)
Vízum a repülőtéren rendezhető a regisztrálás után, melyhez szükséges az útlevél és annak másolata, l db 3×4 cm-es fénykép.
Javasolt járatok Isztanbulból és Moszkvából.
Szállásként a szervezők a Tabriz hotelt (5 csillagos) ajánlják, mely kb. 1,2 km-re van a versenytől, a verseny ideje alatt ingyenes szállításról is gondoskodnak. Az ár 35 Euró/fő, nap reggelivel lásd. www.nakhchivan2016.com weboldal.
Említenek még más szálláslehetőségeket is pl. Qrant, Autovokzal, Duzdagi, Ebriz hotelek.
A versennyel kapcsolatos bővebb és friss információk:  www.nakhchivan.az.
Lényeges még hogy 2015. decembere óta megváltozott a TUE alkalmazási rendje.
Erről kiegészítő infót közöl a nevezési lapok mellékleteként „Anti-Doping effects all of us”című 6 oldalas tájékoztató, melynek utolsó oldalát minden jelentkezőnek alá kell írni jelezve, hogy annak tartalmát tudomásul vette. 
Ebből kiderül, hogy adminisztratíve egyszerűsödött, ellenben szigorodott a 4 évig érvényes „IWF Maters TUE Form” és a hozzá kapcsolódó orvosi jelentés, amit dopping ellenőrzéskor kell bemutatni.
 
Kérem a jelentkezőket, hogy a nevezési díjra és az ügyintézés lebonyolítására 12.000 forintot számomra elküldeni szíveskedjenek.
Jelentkezési határidő:  2016. február 8.

                         Fábik Béla