HAMAROSAN KEZDŐDIK A MASTERS SÚLYEMELŐ VILÁGBAJNOKSÁG

 

A spanyolországi Barcelonában 2018. augusztus 17-től 25-ig kerül megrendezésre az ez évi masters súlyemelő világbajnokság.

A jelentkezők száma az IWF Masters Committe, azaz a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség Masters Bizottságának és a rendező Francisco Rodrigez Garcia Spanyol Súlyemelő Szövetség elnökének minden várakozását és a leendő verseny helyszín minden lehetőségét felülmúlta, ezért a megrendezhetőség érdekében június 30. helyett már június 22-én lezárták a nevezést. Sajnos ez a korábbi zárás néhány magyar versenyző számára is gondot okozott. A végső létszám így is 878 főben lett rögzítve.

Az IWF Masters Committee elnökének legújabb tájékoztató levele alapján a nagy résztvevői létszám miatt bizonyos kor és súlycsoportoknál 2 egymás melletti platformon is folyik majd a verseny, de emiatt a korábban megküldött versenynaptár némely kor és súlycsoportnál megváltozott, melynek számunkra megküldött végleges változatát közzé tesszük.

Kérjük, az új versenynaptárt minden Barcelonába utazó versenyző tekintse át a repülőjegyek és a szállás pontosítása érdekében.

 

A visszaigazolt rajtlista alapján a következő magyar versenyzők nevezését fogadták el:

W35/48 kg: Kollár Edit

W40/90 kg: Bódis Szabó Katinka

W45/48 kg: Kasza Adrienn

W45/58 kg: Németh Gyöngyi

W50/63 kg: Kováts Ágnes Róza

M35/77 kg: Kajáry Tibor

M35/94 kg. Vaspöri Gábor

M45/77 kg: Bernthaller Ferenc

M45/85 kg: Szabó Tamás

M45/ 85 kg: Marton Endre

M45/94 kg: Bakó Attila

M50/85 kg: dr. Rosanics Péter

M60/62 kg: Pátrovics Géza

M60/105 kg: Gyolcsos Ferenc

M65/105 kg: Dr. Muhoray árpád

M75/105 kg: Bakos Károly

Az M80/94 kg-ban a nagy esélyes magyar masters férfi korelnök, a 85 éves Huszka Mihály nevezése elküldése után tájékoztatta a szervezőket, hogy mégsem tud elindulni a versenyen.

A versenyszervezők felhívják a résztvevők figyelmét, hogy először regisztráljanak majd be Barcelonában, utána menjenek csak a mérlegelésre, edzési lehetőség augusztus 16-tól áll rendelkezésre a helyszínen. Az akkreditáció óráinak lehetősége megtekinthető a wwww.weightliftinglh2018.com „championship” linkje alatt.

Az IWF Mastres Committee felhívással fordult valamennyi versenyzőhöz, hogy szigorúan tartsák be a vendégjog szabályait, az IWF versenyruházatra, reklámhordozókra, bandázsokra, derékszíj szélességre, fejfedőkre vonatkozó előírásait. Külön kiemelték, hogy a női versenyzők ne viseljenek kivágott úszó mezre hasonlító ruhadarabokat. Kérik továbbá, hogy a nemzetközi versenybírói minősítéssel rendelkezők lehetőség szerint jelentkezzenek be a helyszínen bírói feladatok ellátására, ők a bírói igazolványt és öltözetet is vigyék magukkal.

 

Saját eredményéről néhány sorban, a versenyzéséről készült legalább 1 fényképpel e-mailben kérjük minden versenyző tájékoztassa a Masters bizottságot a dr.muhoray.arpad@gmail.com e-mail címen, hogy a honlapon is megörökíthessük majd a sikeres szerepléseket.

 

Minden magyar versenyzőnek eredményes felkészülést, jó versenyzést, sok sikert kíván az MSSZ elnöke, főtitkára és a Masters Bizottság!

 

Dr. Muhoray Árpád

2018 REBUILD OFFICIAL COMPETITION SCHEDULE new