HAMAROSAN KEZDŐDIK A MASTERS SÚLYEMELŐ EURÓPA BAJNOKSÁG

Hamarosan kezdődik a svédországi Halmstadt városában a 2017. évi Masters Súlyemelő Európa Bajnokság és egyben a Johan Earling úr és a svédországi ELEIKO gyár által szervezett Nyílt Nemzetközi Masters Súlyemelő Bajnokság. Sorrendben ez a férfiaknál már a 26., a nőknél a 24. Masters Súlyemelő EB lesz.
A 2017. augusztus 11-19-ig tartó nagy nemzetközi viadalra a megadott június 15-i határidőig a 130 Euro/fő nevezési díj befizetésével, a szigorú kvalifikációs szintek teljesítésével mindösszesen 142 nő és 354 férfi versenyző, közöttük hazánkból  3 hölgy és 13 férfi  masters súlyemelő nevezett, akik már szerepelnek is az IWF Masters elnöke által június 18-án megküldött Startlistán.
Nők:
Takács Mária            W55/+90 kg
Danicser Anita          W35/90 kg
Bódis Szabó Katinka W35/75 kg
Férfiak:
Dr. Muhoray Árpád M60/105 kg
Pátrovics Géza         M60/62 kg
Gyolcsos Ferenc       M55/105 kg
Lipkovics József       M50/85 kg
dr. Rosanics Péter    M50/85 kg
Bachmann Béla        M50/77 kg
Komonyi Norbert    M45/85 kg
Marton Endre          M45/85 kg
Bernthaller Ferenc  M45/77 Kg
Kalmár Armand      M40/105 kg
Kovács Csaba          M40/105 kg
Nyíri László             M40/85 kg
Papp Péter               M40/62 kg

A Masters EB-re pedig Fábik Béla és Réz Attila sporttársak önkéntesen bírói feladat ellátására jelentkeztek.

A verseny a 2016-os Masters Szabálykönyv alapján, Halmstadban az ELEIKO súlyzógyártó cég új székhelyének Sport Komplexumában a Skackelvagen u. 1 szám alatt kerül megrendezésre. 
A verseny helyszíne a versenydobogó mellett 6 bemelegítő platformot biztosít és étterem is rendelkezésre fog állni. Az ELEIKO cég napi 2 alkalommal látogatást szervez a súlyzók gyártásának és tesztelésének megtekintésére.
A 1-3. helyezett versenyzők számára 2 érmet adnak ki, egyet az EB-ért, egyet pedig a Nemzetközi Nyílt Bajnokságért. Az EB érmekért csak európai versenyzők vetélkedhetnek.
A versenyeken dopping ellenőrzés várható.
Minden korcsoport legjobb versenyzőjének elismerését és úgyszintén az abszolút legjobb női és férfi versenyzőnek a Grand Masters kitüntetést az ELEIKO Cég fogja adományozni.
Akkreditációkor minden érkező vendég és sportoló kap egy szórólapot, amely tájékoztat a versenyről, Halmstadtról, a hotelekről, buszmegállókról, edzési lehetőségekről, városnézésről és más adatokról. Halmsatadt központjából buszjárat indul a 18 percnyi távolságra levő ELEIKO Sport Komplexhoz.
A dán határon át Svédországba utazók készüljenek fel a határon útlevél ellenőrzésre, ahol e célból minden autót, buszt, vonatot megállítanak majd fél-egy óra időtartamra.
Egyéb jelenlegi információk elérhetők a www.masterswlchampionship.com honlapon.
A hátralévő időben az MSSZ elnöke minden magyar masters versenyzőnek eredményes felkészülést, jó utat és a versenyeken sok sikert kíván!

Dr. Muhoray Árpád