SAM_0667    SAM_0652

A Magyar Hadtudományi Társaság elnöksége a Hadtudományi Társaságban végzett eredményes példaértékű kutatói tevékenysége, a rendvédelmi és katasztrófavédelmi tudományterület jelentőségének elismertetése érdekében hosszú évek óta végzett kiemelkedő, sokoldalú szakmai-tudományos munkásságáért Tanárky Sándor-díjat adományozott Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy, egyetemi docens, az MSSZ Masters Bizottsága elnöke számára.  A rangos tudományos díjat a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából 2018. október 15-én szervezett tudományos konferencián a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma Dísztermében nyújtották át.

A Magyar Hadtudományi Társaság 1992. február 29-ei küldöttgyűlésén alapította a Magyar Tudományos Akadémia 1838. szeptember 8-án megválasztott első hadtudományi rendes tagjáról elnevezve a Tanárky Sándor-díjat a hadtudomány magyar művelői számára.   Ebben az elismerésben megalapítása óta harminchárom hadtudós részesült és most 34.-ként Muhoray Árpád kapta, aki napjainkban nyugalmazott tábornokként a Nemzeti Közszolgálati Egyetem óraadó egyetemi docense.

Dr. Muhoray Árpád az elmúlt években jelentős kutatói, publikációs, tudományszervezői és ismeretterjesztő tevékenységet fejtett ki a hadtudomány területén. A Magyar Tudományos Művek tára 78 publikációját jegyzi, közöttük 2 egyetemi jegyzetet írt. Írásaiban a katasztrófavédelmi irányítási, árvízvédelmi, polgári védelmi, mentési, helyreállítás-újjáépítési kérdésekkel, a vörösiszap katasztrófa káros következményei felszámolásával, a védelmi igazgatással foglalkozik szívesen és újszerűen.

Ma is aktív sportoló, sokszoros masters országos bajnok, világ-és európa bajnoksági érmes- és helyezett. Legrangosabb sporteredménye 2017-ben a Masters Sportolók Világjátékának ezüstérme sportágunkban. Életpályájában egymást erősítve mindvégig szorosan összefonódott az egyenruhás szolgálat, a tudományos kutatói tevékenység és a súlyemelő sport szeretete.