SAM_7231  SAM_7348SAM_7407
SAM_7358 SAM_7384 SAM_7306
SAM_7408
Az elmúlt hétvégén, április 9-én rendezték meg Budapesten a BKV Előre sportcsarnokában teltházas nézőtérrel a 2016. évi Országos Masters Súlyemelő Bajnokságot Szabadidős és Súlyemelő Masters Országos Bajnokság címmel. A súlyemelő klubok, szakosztályok vezetése reménykeltően nevezte be ismét a hasonló megmérettetéseken zömmel már rutinnal többször indult versenyzőit, a mindösszesen 62 férfi és 16 női sportolóból álló legjobbak mezőnyébe. Legtöbben rendelkeztek versenyzői kártyával, néhányan azonban a regisztrációs kártyát váltották ki, annak bemutatásával tettek eleget az MSSZ részvételre vonatkozó döntésének. 
Egy országos bajnokságnak mindig súlya van, főleg a mastersek között, és most különösen az volt, hisz a „régi nagyok” vagy a verseny valamely tisztségviselőjeként, vagy csak nézőtéren ülve avatott szemmel figyelték a dobogóra lépők produkcióit. Eljöttek a teljesség igénye nélkül Dr. László Imre az MSSZ tiszteletbeli elnöke, itt voltak volt súlyemelő világ-és európa bajnokaink, világ-és európa-csúcs tartóink, Nemessányi Árpád, Nagy Róbert, Duska Emil, Bagócs János, Ambrus László, Máté József, Szűcs József, Huszka Mihály és még sokan mások. Huszka Mihály 83 évesen még versenyzett és egyelőre nem talált legyőzőre korcsoportjában, Máté József a bírák vezetője volt, Nemessányi Árpád és Szűcs József a bírói karban foglaltak helyet, Bagócs János pedig Huszka Mihálynál vállalt edzői feladatot. A masters bizottság minden Magyarországon tartózkodó tagja eljött, versenyt rendeztek, versenyeztek, edzősködtek, drukkoltak, a sok régen látott sportbaráttal együtt mindenki jól érezte magát. A versenyzők meggyőző felkészülésről tettek tanúbizonyságot, példásan küzdöttek kor- és súlycsoportjaikban az aranyérmekért, magyar országos masters bajnoki címekért, helyezésekért.  
A verseny megrendezését az MSSZ támogatta. A szervezési munkát Nagy Bernadette és csapata már napokkal korábban magas színvonalon megkezdte. A mérlegelés, kirendelt egészségügyi biztosítás, a dobogó, a bemelegítő helység, a nézőtér berendezése, a lapozás rendben megtörtént. Berényi Ede és csapata hozta az informatikát, kivetítést, hangosítást. A szpíker Ritter Edina és Detty voltak felváltva, gyorsan pörgették az eseményeket, sorakoztattak, szólítottak. Sajnos a hivatalos csúcsnyilvántartás nem volt kéznél, ezért az elért csúcsokat majd utólag kell rögzíteni, közhírré tenni.
A büféellátás, étterem rendelkezésre állt jó színvonalon. Szívós László fényképész sporttársunk rendületlenül fényképezett most is.
A nagy létszámú jelentkező miatt 5 csoportba kellett osztani a versenyzőket, ami végül is   ütemes lebonyolítást biztosított.
Az érmeket, különdíjakat a BKV Előre Súlyemelő Szakosztály elnöke, illetve a Masters Bizottság elnöke adták át. 
Dr. László Imre tiszteletbeli MSSZ elnök különdíjat ajánlott fel a korelnököknek, Huszka Mihálynak és Csizmadia Károlynak, de ajándékot nyújtott át Nemessányi Árpádnak és Szűcs Józsefnek is.
A versenyen a legfiatalabbaknál a nagy igyekezet miatt egy kisebb sportbaleset is történt, Dobi Zsolt BKV Előrés versenyzőnek szakításkor kificamodott a válla, ezért az elsődleges ellátás után kórházba vitték.
A versenyeredmények megtekinthetők az MSSZ honlapján.
A Masters Bizottság az első csoport mérlegelése után a verseny ünnepélyes kezdetéig Dr. Muhoray Árpád elnökletével megtartotta éves közgyűlését. Napirendi pontok voltak:
1./ Az elmúlt 2015. évi feladatokról, sporteredményekről való beszámolás, – elfogadva.
2./ 2016 masters sportfeladatai:
-OB 2016. április 9.
-Masters Súlyemelő Világ Kupa Tokióban, 2016. április 11-től, sajnos magyar versenyző nem nevezett.
-Masters Súlyemelő EB Azerbajdzsán, 2016. május 21-28. 
                                                                      Neveztek: Bernthaller Ferenc, Dr. Muhoray Árpád.
– Masters Súlyemelő VB, Heinsheim, 2016. október1-8. Jelentkezés rá 2016. június 24-ig.
-Szabó Ferenc Emlékverseny Kazincbarcika, 2016. november.
-Alpok-Adria Masters Kupasorozat, Szlovénia, Ljubljana, 2016. október 28-29.
3. A 2016-os Masters OB előkészítését a BKV Előre részéről Nagy Bernadette vezetésével a Masters Bizottság példásnak ítélte meg.
4. Állásfoglalalást fogalmaztunk meg a versenyzői és regisztrációs kártyák további használata mellett.
5. Antidopping feladatok.
6. Súlyemelő társadalmi kapcsolatok építési javaslatáról beszámoló.
7. Az egyebekben Pátrovics Géza sporttárs javasolta, hogy jó lenne, ha néhány magyar város Kazincbarcikához hasonlóan készen állhatna Masters Súlyemelő EB megrendezésére, amennyiben valamely, a feladatot elvállalt országba mégsem kívánnának elmenni a versenyzők, például egy kirobbant háborús helyzet miatt. Készenlétben állva, olyankor lenne esély a rendezés pótlólagos megnyerésére. Javaslatát azzal indokolta, hogy míg tavaly Finnországban a Masters Súlyemelő VB-re 530-an neveztek be, addig Azerbajdzsánba az EB-re mindösszesen 159-en.
A jelenlévők egyöntetű véleményeként fogalmazódott meg, hogy jó volt ott lenni a versenyen, a teltházas nézőtér is igazolta a súlyemelő sportág szeretetét, tiszteletét, az idősebb korosztály pedig bizonyította töretlenül megőrzött versenyszellemét. Az MSSZ elnöke Dobos Imre úr telefonon gratulált a jó színvonalú versenyhez.
A viadal egybeesett a felnőtt magyar súlyemelő válogatott norvégiai EB szereplés kezdetével, és onnan, a BKV Előréből gondoltunk sok sikert kívánva az olimpiai kvalifikációhoz fiainkra, lányainkra.
A legtöbben úgy köszöntünk el egymástól: Jövőre ugyanitt veled!

Dr. Muhoray Árpád